JOAKIM LYKKE

 

 BIOGRAFI

Joakim Lykke er 100% autodidakt. Han lærte sig selv at skrive sange og spille guitar:
“fordi jeg havde noget på hjerte!”

-Joakim tænker over tingene, og der er således ikke noget tilfældigt – hverken i de indspillede sange eller musikvideoen til hans første single “Born Naked”. Så når du ser Joakims bare maveskind, så skyldes det, at Joakim har den helt klare holdning, at vi alle skal turde være grimme – og give hinanden plads og mulighed for at være grimme!, selv når livet, venner, familie eller de sociale medier tvinger os til at tro det modsatte. Det nytter ikke noget, altid at stræbe efter det perfekte på alle livets områder. Det savner simpelthen mening, ikke at stå ved sig selv, og det er en af ​​de ting, som den første single “Born Naked” handler om…

 

Joakims 2. single ’October Down’ har den talentfulde sangerinde Kristine Hoelgaard med på fremtræden vokal – Singlen udkom først som video på hhv. Facebook og YouTube d. 01.04.20 og på streaming d. 15.04.20.
3. singlen ’Set These Woods On Fire’ udkom 03.07.20.

 

Debutalbummet ‘Falling Down -Today’, skal ifølge Joakim ses som en “statusopdatering” på hans eget liv og sangskrivning, som hans verden ser ud nu. De 11 numre på albummet er valgt blandt mere end 50 sange, som Joakim har arbejdet på i lang tid. Ifølge Joakim er sangene “de 11 sange, der gav mest mening at sammensætte og lytte til som helhed”, og på samme tid de 11 sange, der sammen sikrede en bred vifte af tempo, genre og energi, uden at gå kompromis med den røde tråd.

 

Joakim Lykke er en vild, men også følsom 42-årig mand, med masser af musikalsk erfaring. Han ser sig selv som performer, frontmand og sanger – og har mere end 300 live optrædener bag sig – med al den indsigt og erfaring, det giver. Han synger – men spiller også guitar og skriver sine egne sange. Inspirationerne er bands som Counting Crows, +LIVE+, Matchbox Twenty, R.E.M, EDITORS og ikke mindst Gang of Youths, som alle til en vis udstrækning er til stede i Joakims sangskrivning, som inspiration og rettesnor for hvad sangskrivning, i Joakims optik, skal kunne.

 

Joakim Lykke er 100% autodidakt. Han lærte sig selv at skrive sange og spille guitar: “fordi jeg havde noget på hjerte!” – ”Det er i det hele taget vigtigt for mig at få det ud, og at kommunikere med mit publikum”. Derfor har han også selv finansieret sit album, fordi han følte et behov for at få det ud, og at han havde noget relevant at sige.

 

Joakim siger: ”I dag kan du indspille din musik hjemme i din stue med en iPad og en billig guitar fra Netto – men det har været vigtigt for mig at gøre det ordentligt.” Albummet er optaget i Mindless Studio i Aarhus, et rigtigt studie med alle faciliteter indenfor moderne indspilningsudstyr, hyrede professionelle studiemusikere og med den erfarne producer Flemming Bloch på sidelinjen.

”Det har været et stort og dyrt projekt – jeg har brugt utallige timer og alle mine sparepenge, men ved at betale det hele selv, har jeg kunnet lave det album, som jeg følte, at jeg var nødt til at lave uden nogen form for begrænsninger og med total kunstnerisk frihed.”

 

Joakim understreger ‘stolthed ved at skrive en god sang’ og i den sammenhæng respekten for håndværket til at gøre det. I Joakims ord: ”Jeg har ikke noget problem med banaliteter, musikken er muligvis enkel og består måske bare af tre akkorder – det vigtige er dog, at sangen finder relevans hos den der lytter – og så virker det enkle og energiske bare rigtig godt for mig”.

Men når det kommer til teksterne foretrækker Joakim mere dybde, hvilket gælder både når han lytter til andres musik og når han skriver sine egne sange. Han nævner bandet Matchbox Twenty som en indflydelse på det at “lege med ordene”, så de får flere betydninger, når man sætter dem sammen på nye måder eller i overraskende sammenhænge.

 

Joakim er sanger og performer. Han har en karakteristisk, dyb, blød stemme og er af natur en rolig person, der tænker over tingene, selvom det undertiden kan være det nøjagtigt modsatte, der kommer til udtryk på scenen. Men du bemærker straks roen, når du møder ham eller taler med ham i telefonen – der er bare noget ved den stemme. . . .

Men Joakim holder meget af at spille solokoncerter, hvor han fortæller historier mellem sangene og ellers underholder som singer-/songwriter alene med sin guitar.

Guitaren er vigtig for ham, og var også en del af det, der oprindeligt trak Joakim ind i musikken. Han lærte sig selv at spille guitar, som hurtigt blev et værktøj til at få hans tekster ud. For Joakim har det aldrig handlet om guitar-soloer eller om at kunne spille højt og hurtigt. Guitaren har altid været et mere grundlæggende værktøj – en måde at lave sange ud af de tekster, han skrev. Han bliver aldrig træt af ​​instrumentets klang, og på en eller anden måde er Joakims guitar en del af det, han kalder “sammenhængskraften” i musikken – både i hans egne sange og hos de kunstnere, han selv lytter til.

T.BAUNSGAARD

En sang til Randers

Så blev jeg kontaktet af en trommeslager… Jeg var lige flyttet til byen og havde endnu ikke skabt nogen nye bekendtskaber. Og så sagde han: “kan du ikke skrive et par sange selv? Så kender jeg en guitarist og en bassist… Skriv et par sange – Så kan vi mødes når du er klar!”

Og det gjorde jeg så.. Jeg havde faktisk slet ikke tænkt på at det var muligt at spille sine egne sange for et publikum – Så da jeg satte mig ned og skrev “den første sang”, altså den første sang som havde netop dén mulige fremtid, så kom, hvad jeg senere fandt ud af, alle følelserne, ud af mig. Alle de nye indtryk, alt det som et nyt miljø, en ny kæreste, nye muligheder og ikke mindst en ny by, gjorde ved mig.

Jeg havde i mange år “bildt mig selv ind”, at sangen handlede om en teenage-forelskelse, med et kedeligt udfald.. Det viste sig ikke at være så langt fra rigtigt – Men det skulle jeg først finde ud af, mange år senere…

I 2019 sad jeg, et stykke tid efter at sangen ‘Grade-school Lover’ var blevet vraget og lagt i skuffen, under udvælgelsen af sange til mit debutalbum, på torvet i Randers. Hyret af randers Kommune og Cityforeningen, til at underholde de forbipasserende.
Jeg proklamerede stolt, at nu ville jeg spille “min første sang” – som var skrevet “HER” i Randers..

Halvvejs gennem første vers – her gik det op for mig, at den teenage-forelskelse jeg havde i mit hoved, slet ikke handlede om en pige og at det kedelige udfald, måske mest af alt handlede om min usikkerhed på det at skulle spille “mit eget” for nogen.
Det er, tydeligvis, noget jeg er kommet over – Jeg føler bestemt stadig nervøsiteten og selvkritikken – men musikken, og sangene… Er her endnu.. Og hvem ved – Nu hvor sangen har vist sin rette plads – mon ikke den så kommer med på en anden eller en helt tredje udgivelse!?

KONTAKT MIG PERSONLIGT

11 + 1 =